pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Tejfölös-gombás zúzagulyás

Nehézség: Középhaladó Legalkalmasabb évszak: Egész évben alkalmas

Leírás

  • A felhevített zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát ,majd az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, babérlevelet, örölt köményt és a pirospaprikát. Rátesszük a feldarabolt zúzát és elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Fedő alatt félpuhára főzzük. Egy óra múlva hozzáadjuk a felkockázott zellert és fehérrépát. Tovább főzzük.
    Fél óra múlva beletesszük a felkockázott sárgarépát és a gombát is. Újabb fél óra főzés után a felkockázott krumplit is beleöntjük és puhára főzzük.
    Simára keverjük egy kisebb edényben a tejfölt és a kukoricalisztet. Teszünk hozzá egy merőkanál forró levet,gyorsan elkeverjük és hozzáadjuk a forrásban lévő zúzás gulyáshoz. Ezzel öt percet forraljuk,hogy besűrűsödjön. Friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 kg pulykazúza
  • 1 kg vegyes erdei gomba
  • 40 dkg krumpli
  • 15 dkg zeller
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 4 db babérlevél
  • 1 db erőspaprika
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt kömény
 

Hozzávalók

Ingredients

Lépések

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán