Opciók nyomtatása

Töpörtyűsütés

Leírás
  • Kétszer három centiméteres kockákra vágjuk a szalonnát. A vizet a bográcsba öntjük és a felkockázott szalonnát hozzáadjuk.
    Lassú tűzön 1-1,5 órát sütjük. Folyamatosan, óvatosan kevergetni kell, hogy ne égjen le és ne is törjön össze, mert akkor sok lesz a morzsalék, ami megkeseríti a zsírt.
    Amikor kezd aranysárga színű lenni és bő zsírban lebeg, beletesszük a fej vöröshagymát egészben, vigyázva, nehogy megégessük magunkat.
    Tíz perc elteltével hozzáöntjük a tejet,ekkor felhabzik a benne lévő víz miatt, pár perc alatt bepirosodik és ekkor, elzárhatjuk a lángot.
    Krumplinyomóval finoman kipréseljük, fedetlen edényben kihűtjük, a visszamaradt zsírt pedig zárható edénybe leszűrjük.
    Friss ropogós kenyérrel, hagymával, sózva fogyasztjuk.
 
 
Hozzávalók
  • 4 kilogramm zsírszalonna (bőr nélkül)
  • 1 deciliter tej
  • 1 fej vöröshegyma
  • 2 deciliter VÍZ