Kétszer három centiméteres kockákra vágjuk a szalonnát. A vizet a bográcsba öntjük és a felkockázott szalonnát hozzáadjuk. Lassú tűzön 1-1,5 órát sütjük. Folyamatosan, óvatosan kevergetni kell, hogy ne égjen le és ne is törjön össze, mert akkor sok lesz a morzsalék, ami megkeseríti a zsírt. Amikor kezd aranysárga színű lenni és bő zsírban lebeg, beletesszük a fej vöröshagymát egészben, vigyázva, nehogy megégessük magunkat. Tíz perc elteltével hozzáöntjük a tejet,ekkor felhabzik a benne lévő víz miatt, pár perc alatt bepirosodik és ekkor, elzárhatjuk a lángot. Krumplinyomóval finoman kipréseljük, fedetlen edényben kihűtjük, a visszamaradt zsírt pedig zárható edénybe leszűrjük. Friss ropogós kenyérrel, hagymával, sózva fogyasztjuk.