pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Túrógombóc

Leírás

  • Egy mély tálban összetörjük a túrót és belekeverjük a lisztet, a cukrot,a búzadarát, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt.
    Sűrű állagú masszává keverjük. Ha kell, búzadarával sűrítjük, tejföllel hígítjuk.
    Hűvös helyen, letakarva egy órát pihentetjük.

    Egy nagyobb edénybe vizet teszünk fel forrni.
    Ez idő alatt, vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk egy tányérra, amiket a felforrt vízben kb. 10 perc-15 perc alatt (mérettől függően) készre főzünk.
    Félidőnél egy fakanállal megnézzük, hogy nem tapadt –e le az edény aljára, mert azzal jelzi az elkészültét, hogy feljön a víz tetejére.
    Egy serpenyőben, a vajon pirított prézliben meghempergetjük.
    Tejföllel és porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzávalók

  • 4-6 fő részére:
  • 25 dkg túró
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál prézli
  • 1 evőkanál margarin
 

Hozzávalók

Ingredients

Lépések

Instructions

Megosztás

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán