Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk. Késsel megkapargatjuk. Megpucoljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Felaprítjuk a gombát. Majd a hagymákat is. Felcsíkozzuk a szalonnát. Bográcsba tesszük a zsírt. Beletesszük a szalonnát. Megpirítjuk. Rátesszük a hagymát,sózzuk. Pár perc múlva fokhagyma. Aztán a gombát is belekeverjük. Fedő alatt 15 percet pároljuk. Meghintjük a majorannával és a frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a pirospaprikát. Jól elkeverjük. Hozzáadunk 1-2 dl vízzel. Éppen,hogy ellepje. A csípős paprikát felaprítjuk. Hozzákeverjük az ételhez. Még pár percig forraljuk. Nokedlival kínáljuk. Tehetünk rá tejfölt is. Jó étvágyat kívánunk.