Vetrece leves

  • Forrásban lévő vízbe tesszük a húsos csontot, egészben a vöröshagymát , megsózzuk és fedő alatt egy órát főzzük.

    Amikor a hús majdnem puha, beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát és a babért.

    Zsírból és a lisztből világos rántást készítünk. Megpaprikázzuk és felengedjük 3 dl vízzel,simára keverjük és folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk.

    Elsőre 2 evőkanál ecettel ízesítjük, egy felvert tojást hozzáöntünk, újból elkeverjük.

    Székelyesen, külön tányérba,szeletelt, sózott Oliva olajjal leöntött lilahagymával tálaljuk.

Hozzávalók

  • 6 fő részére:
  • 3 liter víz
  • 1 kg burgonya (pityóka)
  • 1 kg bárány vagy birka húsos csont
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • 10 szem bors
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl 10%-os ecet
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 db tojás
 
Pin Recipe
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán