pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Zsemlegombóc

Legalkalmasabb évszak: Egész évben alkalmas

Leírás

 

  • 2 x 2 cm-re felkockázzuk a zsemléket és egy nagyobb serpenyőben arany barnára megpirítjuk.
    Lisztből, tojásból, sóból, vízből sűrű nokedli tésztát készítünk és belekeverjük a kihűlt zsemlekockákat.
    Egy evőkanállal adagolva, vizes kézzel , gombócokat formázunk és bő, forró sós vízben kifőzzük.
    Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor főnek meg. ( kb. 5-8 perc)

Hozzávalók 6 főre

  • 0,5 kg liszt
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 3 db tojás
  • 3 d víz
  • 1 evőkanál só
 

Instructions

Videó
Ki Be

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán