Életmód

Cukor nélkül mindenkinek

 

                                       Banános és sütőtökös zabkeksz

 

 

 

IMG_2559

Ez pedig a banános zabkeksz. Ezzel már le is írtuk az összes hozzávalót, ami elsőre nagyon vonzóvá tette számomra a receptet.

Hozzávalók :

2db közepes banán

lágy zabpehely, úgy 4-5 maroknyi

 

Elkészítés: a banánt megszabadítjuk a héjától, egy tálban villával összetörjük, majd rászórjuk a zabpelyhet. Összekeverjük, majd sütőpapírra halmozzuk kiskanállal. A halmokat ellapítjuk, kekszformájúra igazítjuk. Sütőben 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Kész!

Ugyanez a keksz elkészíthető megsütött sütőtökből is, az is nagyon finom!

 

Apró praktikák: én szoktam bele almát is reszelni, raktam már bele kókuszreszeléket, fahéjat, mazsolát (ezzel vigyázni kell, mert könnyen megég), de kakaóporral is meg lehet bolondítani – persze a cukormentes, főzős változattal.

Ha nem lágy zabpelyhet vásároltunk, azt se dobjuk félre, ha délben bekeverjük a „tésztát”, az esti sütésre már tökéletesen meglágyul a legkeményebb pehely is. Próbáltam már vegyes pelyhekkel is, egyáltalán nem volt rossz.

Mondanám, hogy meddig áll el, de 24 órán belül még mindig elfogyott az összes.

Ízelítőül néhány fotó:

keksz

kakaós és natúr banánkekszek

IMG_2478sütőtökös változat sütés előtt…

IMG_2481… és sütés után

IMG_2491