Banános és sütőtökös zabkeksz
Ez pedig a banános zabkeksz. Ezzel már le is írtuk az összes hozzávalót, ami elsőre nagyon vonzóvá tette számomra a receptet.
Hozzávalók :
2db közepes banán
lágy zabpehely, úgy 4-5 maroknyi
Elkészítés: a banánt megszabadítjuk a héjától, egy tálban villával összetörjük, majd rászórjuk a zabpelyhet. Összekeverjük, majd sütőpapírra halmozzuk kiskanállal. A halmokat ellapítjuk, kekszformájúra igazítjuk. Sütőben 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Kész!
Ugyanez a keksz elkészíthető megsütött sütőtökből is, az is nagyon finom!
Apró praktikák: én szoktam bele almát is reszelni, raktam már bele kókuszreszeléket, fahéjat, mazsolát (ezzel vigyázni kell, mert könnyen megég), de kakaóporral is meg lehet bolondítani – persze a cukormentes, főzős változattal.
Ha nem lágy zabpelyhet vásároltunk, azt se dobjuk félre, ha délben bekeverjük a „tésztát”, az esti sütésre már tökéletesen meglágyul a legkeményebb pehely is. Próbáltam már vegyes pelyhekkel is, egyáltalán nem volt rossz.
Mondanám, hogy meddig áll el, de 24 órán belül még mindig elfogyott az összes.
Ízelítőül néhány fotó:
kakaós és natúr banánkekszek