Átfordulós fánk

3 hozzászólás
Nyomtatás
4.4 5
4.4 5

Recept

  • Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vanilliáscukrot és a sütőport. Majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Simára keverjük. Közben olajat forrósítunk. Egy evőkanalat belemártunk a forró olajba és ezzel kanalanként, gombócokat szaggatunk bele. Fontos,hogy egyszerre ne sokat, hogy legyen helyük nőni és átfordulni.
    Amennyiben túl hígnak érezzük a tésztát, keverjünk még hozzá lisztet. Amikor megsült az egyik oldaluk, a gombócok maguktól átfordulnak. Amikor mindkét felük szép pirosra sült, kivesszük, jól lecsepegtetjük és porcukorral,lekvárral tálaljuk őket.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vanilliáscukor
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl lekvár