Báránybelsőség leves

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.5 3
4.5 3

Recept

  • A felszeletelt vöröshagymát a belsőséggel bográcsba tzesszük, sózzuk,hozzáadjuk a savanyú káposztát és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük. Ha igényli lehabozhatjuk. 35-40 perc elteltével borsozzuk,bezöldségeljük és tovább főzzük.
    Amikor minden puhára főtt, egy serpenyőben a lisztet zsíron lepirítjuk, kihűtjük,hozzáadjuk a tejfölt és átforralva besűrítjük vele a levest.
    Friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók 8 főre

  • 1,5 kg báránybelsőség
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 2 db nagy burgonya
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 1 csokor zellerzöld
  • 4 dl tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprka
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 1 púpozott teáskanál őrölt bors
  • 1 púpozott teáskanál kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt