Betyártarhonya

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.75 2
4.75 2

Recept

  • Felaprítjuk a szalonnát,kiolvasztjuk a zsírját,megpirítjuk rajt a tarhonyát,rátesszük a felaprított vöröshagymát. Elkeverjük,megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a felaprított paprikát,paradicsomot és burgonyát. Felöntjük annyi vízzel,hogy három újjnyira ellepje és kis lángon,néha megkeverve, fedő alatt főzzük. Húsz perc elteltével hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a fűszereket. Óvatos kevergetéssel elfőzzük a levét.

Hozzávalók 6 főre

  • 25 dkg tarhonya
  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 púpos teáskanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál só