Fejedelmi ízvilág,laktató és különleges
Recept
- A zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és beleöntjük a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hogy ne égjenek meg és beletesszük a megtisztított pacalt.
Ismét jól összekeverjük és közepes tűzön kevergetve főzzük.
Kicsontozzuk az előfőzött csülköt és felkockázzuk. A főzőlevet félretesszük.
A pacalt a csülök lé és a csülökcsont hozzáadásával, rövid lében főzzük.
Egy óra elteltével belekerül a csülökhús, az aprított petrezselyem, a fokhagyma. Fél óra-háromnegyed óra múlva beleöntjük a lecsót.
Addig főzzük, amíg a pacal finom, puha nem lesz és a szaftja be nem sűrűsödik. Főtt burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók 15 főre
- 3 kg előfőzött, csíkozott pacal
- 1 db füstölt, hátsó csülök
- 5 kg burgonya
- 0,5 liter házi lecsó
- 30 dkg zsírszalonna
- 4 db nagy fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 db petrezselyem
- 2 evőkanál őrölt édes paprika
- 1 púpozott evőkanál őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 2 evőkanál só
- 1 db szárított cseresznyepaprika
- 1 evőkanál szárított majoránna
- 1 db csípős zöldpaprika