Langyos tejben pici cukorral és pici liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet mély tálba tesszük. Belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet.
Beleöntjük a tojás sárgákat és egy csipet sót. Jól összegyúrjuk.
Amikor összeállt a tésztánk, gombócot formálunk belőle, liszttel meghintjük a tetejét és letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Egy tálban összetörjük a vajat, hozzáadjuk a porcukrot és addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Amikor megkelt a tésztánk, kettévágjuk. Az egyik tésztát visszatesszük, letakarva a tálba.
A másikat kilisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert vajjal. Késsel lassan, óvatosan elkenjük. Megszórjuk vanilliás cukorral.
Feltekerjük a tésztát. Két-három cm-es darabokra vágjuk, talpára fordítjuk, picit megsodorjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe szorosan egymáshoz nyomva, bepakoljuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal és meghintjük a daráltdióval, majd a porcukorral és a vanilliás cukorral. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk.