Vízgőz felett melegített edényben felolvasztjuk a vajat és a mézet. Hozzákeverjük a porcukrot,majd felverünk két tojást és azt is hozzáadjuk a mézhez.
Amikor csomómentes és folyós állagú,levesszük a tűzrőlés kihűtjük. Ekkor hozzáöntjük az ecetet és a szódabikarbónát. Elkeverjük és belekeverjük a lisztet is. Csómómentesnek kell lennie.
Lisztezett deszkán simára gyúrjuk és henger alakúra nyújtjuk.
Hat egyenlő darabra vágjuk és lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk.
Egy tepsi hátlapján,előmelegített sütőben, közepes lángon 6-8 percig sütjük,félidőben megfordítjuk.
Megvárjuk,amíg kihül és lehúzzuk a papírt róla.
Néhány órát pihenetejük őket.
Elkészítjük a krémet.
A karamellhez egy edénybe öntjük a tejet,beletesszük a cukrot ,a vanillia aromát és a szódabikarbónát. Kevergetve felforraljuk. Ezután takarékon,folyamatos kevergetés mellet másfél,két óra alatt sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A pudingport elkészítjük a leírás alapján. Felforralt tejhez öntjük és sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl.
A diót serpenyőben megpirítjuk,majd,ha kihűlt ledaráljuk.
Feldaraboljuk a margarint és a karamellben elkeverjük. Majd a pudingot kanalanként,szintén hozzákeverjük. A diót,3 evőkanálnyi kivételével,szintén hozzáadjuk. Sűrű masszát kapunk.
A tészta első lapjára rákenjük a rum felét. Megkenjük 4 kanál krémmel.
Folyamatosan,addig kenjük a lapokat,amíg el nem fogy a krém. A rum másik felét,az utolsó lapra kenjük.
A legfelső réteget megszórjuk a maradék darált dióval.
Egy napig pihentetjük,hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljon a tészta.