Fergeteges forgatás!
Recept
- A disznót előzőnap bevagdossuk és bepácoljuk sóval,borssal,őrölt köménnyel és ételízesítővel.
A bőre alá fokhagyma csíkokat szúrkálunk. Feltesszük a forgatóra,ami alatt ég a tűz.Folyamatosan kell forgatni,hogy egyenletesen érje a hő.
Sülés közben fűszeres,fokhagymás,olvasztott zsírral kenegetjük.
Fontos,hogy a vastag húsos részeknél a bőrét bevagdossuk,hogy átsüljön.
A megsűlt réteget folyamatosan szeljük és kínáljuk. A többi részét fűszerezzük,zsírozzuk és sütjük tovább.
Friss kenyérrel,savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 114 kg-os kis hízó
- 1 kg só
- 1 kg ételízesítő
- 3 zacskó őrölt bors
- 3 zacskó őrölt kömény
- 1 kg fokhagyma
- 1 kg sertészsír