Disznósütés parázson

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Fergeteges forgatás!

Recept

  • A disznót előzőnap bevagdossuk és bepácoljuk sóval,borssal,őrölt köménnyel és ételízesítővel.
    A bőre alá fokhagyma csíkokat szúrkálunk. Feltesszük a forgatóra,ami alatt ég a tűz.Folyamatosan kell forgatni,hogy egyenletesen érje a hő.
    Sülés közben fűszeres,fokhagymás,olvasztott zsírral kenegetjük.
    Fontos,hogy a vastag húsos részeknél a bőrét bevagdossuk,hogy átsüljön.
    A megsűlt réteget folyamatosan szeljük és kínáljuk. A többi részét fűszerezzük,zsírozzuk és sütjük tovább.
    Friss kenyérrel,savanyúsággal tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.



Hozzávalók

  • 114 kg-os kis hízó
  • 1 kg só
  • 1 kg ételízesítő
  • 3 zacskó őrölt bors
  • 3 zacskó őrölt kömény
  • 1 kg fokhagyma
  • 1 kg sertészsír