Nem csak húsimádóknak.
Recept
- Bő vízben feltesszük főni a lapockákat.
Forrás után lehabozzuk, és a megtisztított zöldségeket és a fűszereket hozzáadjuk. A vöröshagymát héjastól főzzük bele.
Kis lángon, fedő alatt 3 órán át főzzük.
Saját levében hagyjuk kihűlni és másnap lecsöpögtetjük és egy napos szikkasztás után, gyümölcsfa füstön megfüstöljük.
A főzőlevet se öntsük el, leszűrve tejfölös burgonyalevesként , tejfölös bablevesként felhasználhatjuk.
Hozzávalók
- 10 db
- 60-80 dkg-os kötözött sertés lapocka
- 25 gramm
- egész bors
- 10 gramm
- mustármag
- 2 fej
- vöröshagyma
- 4 db
- babérlevél
- 4 púpos evőkanál
- só
- 20 gramm
- koriander mag
- 10 gerezd
- fokhagyma
- 35-40 dkg
- zeller
- 35-40 dkg
- fehérrépa