Füstölt főtt, kötözött lapocka

3 hozzászólás
Nyomtatás
3.85 10
3.85 10

Nem csak húsimádóknak.

Recept

  • Bő vízben feltesszük főni a lapockákat.
    Forrás után lehabozzuk, és a megtisztított zöldségeket és a fűszereket hozzáadjuk. A vöröshagymát héjastól főzzük bele.

    Kis lángon, fedő alatt 3 órán át főzzük.

    Saját levében hagyjuk kihűlni és másnap lecsöpögtetjük és egy napos szikkasztás után, gyümölcsfa füstön megfüstöljük.

    A főzőlevet se öntsük el, leszűrve tejfölös burgonyalevesként , tejfölös bablevesként felhasználhatjuk.

Hozzávalók

  • 10 db
  • 60-80 dkg-os kötözött sertés lapocka
  • 25 gramm
  • egész bors
  • 10 gramm
  • mustármag
  • 2 fej
  • vöröshagyma
  • 4 db
  • babérlevél
  • 4 púpos evőkanál
  • 20 gramm
  • koriander mag
  • 10 gerezd
  • fokhagyma
  • 35-40 dkg
  • zeller
  • 35-40 dkg
  • fehérrépa