Gombás lecsó

8 hozzászólás
Nyomtatás
4.916666666666667 6
4.916666666666667 6

Recept

  • A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk,ha kevés a zsírja,pótolhatjuk. Megsütjük benne a vastagra karikázott paprikát. Húsz perc elteltével hozzátesszük a félfőre szeletelt vöröshagymát,Összekeverjük,közepes lángon, 10 percet dinszteljük és hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot,a felaprított zellert. 10 perccel később beletesszük a felaprított gombákat,jól elkeverjük. Tíz perc főlés után meghintjük az őrölt paprikával és a sóval. Még pár percet melegítjük és szaggatott nokedlivel,vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók 12 főre

  • 1,5 vegyes gomba
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 2 kg lecsópaprika
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 10 dkg zeller
  • 1 púpos evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db csípős paprika