Langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, mélyedést csinálunk a közepébe és beletesszük a tojást, sót, olajat, tejfölt. Kicsit összekeverjük és hozzáöntjük az élesztős tejet.
Addig dagasztjuk,amíg sima tésztát nem kapunk. Ha kell, pici tejet tehetünk hozzá.
Ha elválik az edény oldalától, meglisztezzük a tetejét, letakarjuk konyharuhával és megkelesztjük.
A nejlonzacskót alaposan megkenjük belülről olajjal.
Ha megkelt ebben fogjuk a hűtőben tárolni. Akár egy hétig is eláll.
Felhasználáskor olajos kézzel,annyi cipót veszünk ki,amennyi lángost sütni akarunk.
Gombócokat gyúrun, letakarva 10 percig kelesztjük, majd olajos kézzel kinyújtjuk.
Forró olajban, mindkét oldalát néhány perc alatt, pirosra, ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánunk.