Húsgombócok paradicsommártásban

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Felaprítjuk a fokhagymát és megmossuk a rizst. A darálthúshoz hozzáadjuk a fűszereket, a rizst és beleütjük a tojást. Alaposan összekeverjük, jól átgyúrjuk. Ezután vizes kézzel, gombócokat formálunk belőle, amiket 4 dl vízben 25 perc alatt megfőzünk.
    A főzővizet félretesszük.
    A lisztből és a kukorica lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadjuk a paszírozott paradicsomot, megsózzuk és beletesszük a cukrot is és beleöntjük a főzővizet. Összeforraljuk. Kóstolás után még adhatunk hozzá sót és cukrot. Mivel mi édesen szeretjük, még egy evőkanál kristálycukrot adtunk hozzá. Beletesszük a gombócokat is és 5 percig együtt forraljuk. Tálaláskor friss kenyérrel vagy főttkrumplival kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertés hús
  • 4 evőkanál rizs
  • 4 dl víz
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • Mártáshoz:
  • 5 dl paszírozott paradicsom
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kukorica liszt
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál só