Fleischiger Weinkrauteintopf

1 hozzászólás
Nyomtatás
5 8
5 8

Vitaminhiányos időkre a legjobb

Recept

  • A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset, mert abból a végén még ízlés szerint tehetünk. Utána ráöntjük a jól kimosott és kicsavart káposztát, a felszeletelt vöröshagymát és póréhagymát valamint a zeller zöldet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy egy újnyira lepje el. Fedő alatt 30 percig pároljuk, közben 3-4-szer megkeverjük,hogy véletlenül se piruljon le.
    Utána hozzátesszük a felaprított sárgarépát, burgonyát és felengedjük a borral. Továbbra is fedő alatt addig főzzük, amíg, a benne lévők megpuhulnak. A végén a lisztből és tejfölből kikevert habarást beleöntjük és összeforraljuk.

Hozzávalók 8 főre

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 30 dkg pulykacomb filé
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg póréhagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 zeller levél
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • morzsolt tárkony
  • 3 dl száraz fehérbor