Húsos tarhonya

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.75 4
4.75 4

Recept

  • Az olaj felén a felaprított hagymát megdinszteljük,a só felével meghintjük,hozzáadjuk a húst. Fehéredésig sütjük. Meghintjük borssal, paprikával,elkeverjük. Felöntjük félig vízzel és közepes lángon főzzük. Háromnegyed óra elteltével hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot és lassú tűzön készre főzzük. Egy másik edényben a maradék olajon,közepes lángon pár perc alatt, átpirítjuk a tarhonyát. Folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen. Amikor minden tarhonyaszem, zsemle barnára színeződött,felöntjük 2 liter vízzel és fedő alatt, kis lángon,pár percenként óvatosan megkeverve,készre főzzük.
    Összekeverjük a pörkölt hússal és átmelegítjük.
    Kovászos uborkával kínáljuk.

Hozzávalók 12 főre

  • 2 kg sertés lapocka vagy comb
  • 1 kg házi reszelt tarhonya
  • 4 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 4 db nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál őrölt bors
  • 3 dl étolaj