Töltött húsok,fasírozottak mellé
Recept
- 2 liter, forrásban lévő vízbe öntjük a sót és az őrölt köményt.
1x1 cm –es kockákra vágott káposztát ebben a lében a kapor hozzáadásával, fedő alatt 40 perc alatt puhára főzzük.
A zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk és megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát.
Felengedjük 2 dl hideg vízzel és csomómentesen belekeverjük a káposztába.
Tejföllel ízesítjük. Pár percig összeforraljuk.
Feltétnek, saját zsírjára sütött, karikára vágott házikolbászt adhatunk.
Hozzávalók 4-6 1 db főre
- fejes káposzta
- 1 db
- vöröshagyma
- 2 evőkanál
- zsír
- 2 evőkanál
- lisz
- 1 teáskanál
- őrölt kapor
- 1 teáskanál
- őrölt köménymag
- 1 evőkanál
- só
- 4 evőkanál
- tejföl