Egyszerűen nagyszerű.
Recept
- A meghámozott burgonyát felkockázzuk, majd, felaprítjuk a vöröshagymát.
Egy közepes méretű lábosba beleöntjük az étolajat, felhevítjük és rátesszük e vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, és belekeverjük a pirospaprikát. Ezután bele rakjuk a burgonyát. Elkeverjük, megsózzuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ekkor rakjuk még bele a paprikát, babérlevelet és a zellert.
Lefedjük és a forrás után, közepes lángon, 30 percig főzzük.
Ez alatt elkészítjük a habarást, ami nem más, mint a tejfölben simára keverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek érezzük, pici vizet is tehetünk bele. A habarást, lassan belefolyatjuk a krumpliba, elkeverjük és még pár percig főzzük.
Hozzávalók
- 4-6 fő:2 kg
- burgonya
- 2 evőkanál
- liszt
- 2 dl
- tejföl
- 5 dkg
- zeller
- 5 dkg
- vöröshagyma
- 1 szelet
- zöldpaprika
- 1 db
- babérlevél
- 1 dl
- étolaj
- 1 evőkanál
- őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál
- só