Kishegyi Stil Linsensuppe mit Eisbein

2 hozzászólás
Nyomtatás
4.5 3
4.5 3

Finom és laktató

Recept

  • A felkockázott füstölt csülköt feltesszük 2 liter vízbe főni. 20 perc fedő alatti főlés után hozzáadjuk a lencsét, a megpucolt és felaprított zöldségeket majd a zeller zöldjét és a 3 db babérlevelet. Fedő alatt tovább főzzük.Mindig annyi vizet öntünk rá, hogy 2 úrnyira ellepje.Forrás után teszünk hozzá őrölt borsot,1 evőkanál mustárt és egy evőkanál darált paprikát. Közben elkészítjük a habarást: kislábasban felmelegítünk egy evőkanál zsírt, majd belekeverünk egy evőkanál lisztet és zsemle színűre pirítjuk. Kihűtjük és hozzákeverünk 3 evőkanál tejfölt és simára keverjük. 3 merőkanálnyi levest hozzákeverünk és behabarjuk a levest.
    Tárkonyos ecettel ízesítjük.

Hozzávalók 6 főre

  • 50 dkg lencse
  • 31 dkg házi füstölt csülök
  • (ezeket egy éjszakára beáztatjuk)
  • 1 teáskanál só
  • 2 db sárgarépa
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 db babérlevél
  • Fél zeller és a zöldje
  • Darált paprikakrém
  • őrölt bors
  • Tárkonyos ecet
  • Mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt a habaráshoz