Üzenet a múltból,elfeledett receptek
Recept
- Az apróra darabolt káposztát fazékba tesszük és harmadáig-feléig felöntjük a vízzel és amikor levet engedett a feldarabolt paradicsomot, a kaprot hozzákeverjük.
Füstölt húst, a sertés húst, a só egy részét és a borsot hozzáadjuk, majd az apróra felkockázott hagymát zsíron üvegesre dinszteljük.
Meghintjük a pirospaprikával és a léből kimerve, felhígítjuk és a káposztához öntjük és elkeverjük.
A tojást elhabarjuk a tejjel , szintén a levesből kimert lével, folyamatos keverés mellett, összeelegyítjük és az elkészült ételhez öntjük és óvatosan elkeverjük.
Hozzávalók hozzávalók: 4-6 . főre
- 1 fej édes káposzta
- 4 db paradicsom
- 2 dl tej
- 1 db tojás
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 2 evőkanál zsír
- 1 kávéskanál őrölt bors
- ½ csokor kapor
- 50 dkg sertéshús
- 1 kanál liszt
- 10 dkg füstölt hús (szalonna, csülök stb.)