Lucskos káposzta

171 hozzászólás
Nyomtatás
4.722222222222222 9
4.722222222222222 9

Üzenet a múltból,elfeledett receptek

Recept

  • Az apróra darabolt káposztát fazékba tesszük és harmadáig-feléig felöntjük a vízzel és amikor levet engedett a feldarabolt paradicsomot, a kaprot hozzákeverjük.
    Füstölt húst, a sertés húst, a só egy részét és a borsot hozzáadjuk, majd az apróra felkockázott hagymát zsíron üvegesre dinszteljük.
    Meghintjük a pirospaprikával és a léből kimerve, felhígítjuk és a káposztához öntjük és elkeverjük.
    A tojást elhabarjuk a tejjel , szintén a levesből kimert lével, folyamatos keverés mellett, összeelegyítjük és az elkészült ételhez öntjük és óvatosan elkeverjük.

Hozzávalók hozzávalók: 4-6 . főre

  • 1 fej édes káposzta
  • 4 db paradicsom
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • ½ csokor kapor
  • 50 dkg sertéshús
  • 1 kanál liszt
  • 10 dkg füstölt hús (szalonna, csülök stb.)