Madártej egyszerűen

5 hozzászólás
Nyomtatás
4.2 5
4.2 5

Recept

  • Feltesszük a tejet főni.
    Közben a tojás fehérjéből, egy evőkanál kristálycukorral, kemény habot verünk.
    A főlő tejet néha megnézzük, nehogy leégjen az alja és ki ne fusson.
    Az elkészült habból, evőkanálnyi darabokat főzünk a tejben, oly módon, hogy 3 perc elteltével megfordítjuk őket és úgy is főzzük további 3 percet.
    Ezután kivesszük, lecsepegtetjük és egy jól záródó edénybe tesszük. Hideg helyen tároljuk.
    A tojás sárgájából, kristálycukorból, 2 vaníliás cukorból és a lisztből sűrű masszát keverünk, amit beleöntünk a tejbe és folyamatos keverés mellett összefőzzük.
    Kihűtjük, és csak ezután tálaljuk.
    Oly módon, hogy a tetejére két-három fehérje habot helyezünk.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 2 liter tej
  • 12 db tojás fehérje
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 24 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 12 db tojás sárgája