Palócleves

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 2
5 2

Recept

  • A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megdínszteljük. Pirospaprikát keverünk bele és vízzel felengedjük. Rátesszük a felkockázott húst, a babérlevelet, az őrölt köményt, a borsot és a sót, valamint a zúzott fokhagymát. Félpuhára főzzük a húst. Ekkor beletesszük a felkockázott krumplit és a zöldbabot. Amíg puhára főnek a hozzávalók,addig elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a kukoricaliszttel. A kész leveshez ezt hozzáöntjük. Pár perc alatt összeforraljuk. A tetejét meghintjük az apróra vágott petrezselyem zölddel.

Hozzávalók

  • 60 dkg birkahús
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál bors
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 liter víz