Paradicsomos krumplifőzelék

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.2 5
4.2 5

Újra divatba jöhet

Recept

  • Sós vízben, héjában megfőzzük a burgonyát. Forrástól számítva, kb. húsz perc alatt puhul meg.
    Vékony tűvel, vagy fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy puha-e?

    A zsírból és lisztből világos rántást készítünk és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, majd a paradicsompürét.
    Felengedjük 0,5 liter hideg vízzel és összekeverjük.
    Beletesszük a felaprított zellert és a babérlevelet, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet és a kristálycukrot.
    Amíg fől, felkockázzuk, a meghámozott burgonyát. Belekeverjük a mártásba és még 10 percig főzzük.
    Óvatosan, de sűrűn kevergetni kell, mert hajlamos a leégésre.
    Friss kenyérrel tálaljuk. Magában is laktató étel,de sűlt húsok mellé köretként is finom. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 1,5 kg burgonya
  • 15 dkg paradicsom püré
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg zeller
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db vöröshagyma