Sárkánytojás lecsó

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A felkockázott szalonnát lepirítjuk a zsíron. Rátesszük a felaprított hagymát, majd a cikkekre vágott paradicsomot. Összesütjük,majd beletesszük a felkockázott paprikát.Hozzáadjuk a só felét és a fűszereket. Közepes lángon, többször megkeverve majdnem puhára sütjük.Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Ezt is főzzük. Majd a gombával és borsóval készre főzzük. A legvégén beleteszük az előre megfőzött tojásokat.

Hozzávalók

  • 2 kg paprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 3 db vöröshagyma
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 db csípős paprika
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 6 db tojás
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt majoranna
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 evőkanál zsír