Szülinapi saslik és tárcsánsütés

3 hozzászólás
Nyomtatás
3.875 4
3.875 4

Recept

  • A szeletelt és felkockázott füstölt szalonnát, sertéstarját és a karikára vágott vöröshagymát és a házi lángolt kolbászt váltakozva nyársra fűzzük és alufóliába tekerjük.
    Parázs felett a csomagolással ellentétes irányban forgatva (hogy a kisülő zsír ne folyjon ki) lassan sütjük.

    Ez alatt a szeletelt kenyér felét húsvillára tűzve, mindkét oldalán megpirítjuk és fokhagymával bedörzsöljük.
    A fóliában összegyűlt, nagyon finom zsírral megöntözzük a kenyereket.
    Amikor már nem ad több zsírt a nyárs, lebontjuk a fóliát és pirosra sütjük a nyársunkat.

    A parázsra helyezett tárcsába 2 dl Oliva olajat öntünk és a sózott borsozott karajt és a darabolt csirkemellet, hirtelen kisütjük.
    A karajt kivesszük, és a mellhez öntjük a görög salátát.
    Pár perc sütés után kiemeljük és a visszamaradt olajban kisütjük a mézes-mázas melleket. Körülbelül 10-15 perc alatt elkészülnek.

Hozzávalók hozzávalók 8 főre

  • a saslikhoz:
  • 1 kg sertéstarja
  • 70 dkg füstölt szalonna
  • 70 dkg lángolt kolbász
  • 2 kg szeletelt kenyér
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 dl oliva olaj
  • 2 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg darabolt csirkemell
  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • Csirkemell Páchoz:
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál Oliva olaj
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • Görög salátához:
  • 40 dkg uborka
  • 40 dkg feta sajt
  • 40 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • 10 dkg lilahagyma
  • 10 dkg oliva bogyó
  • 2 dl oliva olaj
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 1 teáskanál só