Erdélyi ízhatás
Recept
- A húsokat hideg vízben főni tesszük, forrás után lehabozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, burgonyát, a babérlevelet, borsot, köménymagot és a tárkony háromnegyedét.
Fedő alatt, kis lángon, 40 percig főzzük.
A főzés idő felénél beletesszük a finomra aprított fokhagymát, vöröshagymát és a felkarikázott fél citromot.
A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük a levest.
Meghintjük a maradék tárkonnyal és 2 percig forraljuk.
Tálalás előtt belecsavarjuk a maradék citrom levét.
Hozzávalók 6-8 1 kg főre
- pulyka aprólék ( bármilyen szárnyas)
- 20 dkg
- fehérrépa
- 30 dkg
- sárgarépa
- 20 dkg
- zeller
- 20 dkg
- burgonya
- 1 db
- vöröshagyma
- 1 db
- citrom
- 3 gerezd
- fokhagyma
- ½db
- zöldpaprika
- 1 evőkanál
- só
- 1 evőkanál
- egész bors
- 1 db
- babérlevél
- 1 teáskanál
- egész kömény
- 1 evőkanál
- liszt
- 1 evőkanál
- morzsolt tárkony
- 4 dl
- tejföl