Tárkonyos pulykaaprólék leves

3 hozzászólás
Nyomtatás
4.125 4
4.125 4

Erdélyi ízhatás

Recept

  • A húsokat hideg vízben főni tesszük, forrás után lehabozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, burgonyát, a babérlevelet, borsot, köménymagot és a tárkony háromnegyedét.

    Fedő alatt, kis lángon, 40 percig főzzük.
    A főzés idő felénél beletesszük a finomra aprított fokhagymát, vöröshagymát és a felkarikázott fél citromot.

    A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük a levest.
    Meghintjük a maradék tárkonnyal és 2 percig forraljuk.
    Tálalás előtt belecsavarjuk a maradék citrom levét.

Hozzávalók 6-8 1 kg főre

  • pulyka aprólék ( bármilyen szárnyas)
  • 20 dkg
  • fehérrépa
  • 30 dkg
  • sárgarépa
  • 20 dkg
  • zeller
  • 20 dkg
  • burgonya
  • 1 db
  • vöröshagyma
  • 1 db
  • citrom
  • 3 gerezd
  • fokhagyma
  • ½db
  • zöldpaprika
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál
  • egész bors
  • 1 db
  • babérlevél
  • 1 teáskanál
  • egész kömény
  • 1 evőkanál
  • liszt
  • 1 evőkanál
  • morzsolt tárkony
  • 4 dl
  • tejföl