Tatár beefsteak, tatárbifsztek

4 hozzászólás
Nyomtatás
4.666666666666667 9
4.666666666666667 9

Spórolósan is finom!

Recept

  • Megsózzuk a finomra darált húst.
    Hozzátesszük a mustárt, ketchupot, őröltpaprikát , a lereszelt vöröshagymát és legalább tíz percig keverjük, hogy minden alkotóelem, tökéletesen elvegyüljön.
    Elsimítjuk a tetejét és jó minőségű étolajat ( oliva) öntünk rá, hogy elzárjuk a húst az oxigéntől.

    Hideg helyen egy éjszakát pihentetjük, ez alatt az ízek összeérnek.
    Kisebb adagokban le is fagyaszthatjuk.

    A fogyasztása a következő: Fokhagymával bedörzsöljük a pirítós kenyér egyik oldalát, ( a legfinomabb , a házilag pirított barna kenyér) vékonyan megvajazzuk és 1 cm vastagon tatárt kenünk rá.

Hozzávalók 8-10 2 kg főre

  • marha comb, nyak ,( drágább verzió: bélszín)
  • 4 evőkanál
  • mustár ( dijoni csípős) vagy más karakteres ízű
  • 2 evőkanál
  • őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál
  • só ( ízlés szerint)
  • 1 púpozott teáskanál
  • frissen őrölt bors
  • 3 púpos evőkanál
  • ketchup
  • 2 közepes fej
  • vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál
  • wörchester szósz ( vagy szardínia olaj , szója szósz)
  • 1 teáskanál
  • csípős őrölt paprika