Spórolósan is finom!
Recept
- Megsózzuk a finomra darált húst.
Hozzátesszük a mustárt, ketchupot, őröltpaprikát , a lereszelt vöröshagymát és legalább tíz percig keverjük, hogy minden alkotóelem, tökéletesen elvegyüljön.
Elsimítjuk a tetejét és jó minőségű étolajat ( oliva) öntünk rá, hogy elzárjuk a húst az oxigéntől.
Hideg helyen egy éjszakát pihentetjük, ez alatt az ízek összeérnek.
Kisebb adagokban le is fagyaszthatjuk.
A fogyasztása a következő: Fokhagymával bedörzsöljük a pirítós kenyér egyik oldalát, ( a legfinomabb , a házilag pirított barna kenyér) vékonyan megvajazzuk és 1 cm vastagon tatárt kenünk rá.
Hozzávalók 8-10 2 kg főre
- marha comb, nyak ,( drágább verzió: bélszín)
- 4 evőkanál
- mustár ( dijoni csípős) vagy más karakteres ízű
- 2 evőkanál
- őrölt pirospaprika
- 3 evőkanál
- só ( ízlés szerint)
- 1 púpozott teáskanál
- frissen őrölt bors
- 3 púpos evőkanál
- ketchup
- 2 közepes fej
- vöröshagyma
- 1-2 evőkanál
- wörchester szósz ( vagy szardínia olaj , szója szósz)
- 1 teáskanál
- csípős őrölt paprika