Egy leves a vitamint kedvelőknek
Recept
- Elkészítés: A bográcsban megmelegítjük az olajat és zsemle színűre pirítjuk a lisztet ,majd felöntjük a paradicsomlével.
Hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a burgonyát, cukorborsót.
Megsózzuk, borsozzuk és ízlés szerint cukorral ízesítjük.2, 2.5 liter vízzel felöntve, fedő alatt, közepes lángon 10-15 percig főzzük.
Megkeverjük, beletesszük a finomra vágott fokhagymát és körülbelül 30 perc alatt elkészítjük.
Jó étvágyat kívánunk!!!
Hozzávalók 4 -6 főre
- 0,5 paradicsomlé
- 3 evőkanál étolaj
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 20 dkg zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zeller
- 2 szál zellerzöld
- 1 db póré vagy zöldhagyma
- 2 dl paradicsompüré