Tavaszi zöldséges paradicsom leves

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4.214285714285714 7
4.214285714285714 7

Egy leves a vitamint kedvelőknek

Recept

  • Elkészítés: A bográcsban megmelegítjük az olajat és zsemle színűre pirítjuk a lisztet ,majd felöntjük a paradicsomlével.
    Hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a burgonyát, cukorborsót.
    Megsózzuk, borsozzuk és ízlés szerint cukorral ízesítjük.2, 2.5 liter vízzel felöntve, fedő alatt, közepes lángon 10-15 percig főzzük.
    Megkeverjük, beletesszük a finomra vágott fokhagymát és körülbelül 30 perc alatt elkészítjük.

    Jó étvágyat kívánunk!!!

Hozzávalók 4 -6 főre

  • 0,5 paradicsomlé
  • 3 evőkanál étolaj
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zeller
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 db póré vagy zöldhagyma
  • 2 dl paradicsompüré