Túrógombóc

2 hozzászólás
Nyomtatás
4.2 5
4.2 5

Recept

  • Egy mély tálban összetörjük a túrót és belekeverjük a lisztet, a cukrot,a búzadarát, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt.
    Sűrű állagú masszává keverjük. Ha kell, búzadarával sűrítjük, tejföllel hígítjuk.
    Hűvös helyen, letakarva egy órát pihentetjük.

    Egy nagyobb edénybe vizet teszünk fel forrni.
    Ez idő alatt, vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk egy tányérra, amiket a felforrt vízben kb. 10 perc-15 perc alatt (mérettől függően) készre főzünk.
    Félidőnél egy fakanállal megnézzük, hogy nem tapadt –e le az edény aljára, mert azzal jelzi az elkészültét, hogy feljön a víz tetejére.
    Egy serpenyőben, a vajon pirított prézliben meghempergetjük.
    Tejföllel és porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzávalók

  • 4-6 fő részére:
  • 25 dkg túró
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál prézli
  • 1 evőkanál margarin