Vadas zsemlegombóccal

3 hozzászólás
Nyomtatás
4.8 5
4.8 5

Recept

  • A húst besózzuk. Egy serpenyőben,az olajon körbepirítjuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket,babérlevelet,belecsavarjuk a fél cirtom levét,hozzáadjuk a citrom héjat is. Felforraljuk,lefedjük,megvárjuk,míg kihül és hűvös helyen állni hagyjuk egy éjszakát.
    Másnap a páclében puhára főzzük. Kivesszük, szálirányra merőlegesen újjnyi szeleteket vágunk.
    A mártáshoz a leszűrt zöldségeket összetörjük krumplinyomóval vagy turmix géppel, kivéve a citromhéjat és a babérlevelet.
    Hozzáadjuk a mustárt,a kristálycukrot és a tejfölt. Jól összekeverjük, megkóstoljuk Izlés szerint sózhatjuk,savanyíthatjuk,édesíthetjük. . Édes-savanyú ízűnek kell lennie. Belehelyezzük a húsokat,átmelegítjük és zsemlegombóccal tálaljuk.

Hozzávalók 6 főre

  • 1 kg marha lábszár
  • 5 db sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 1/2 db citrom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 3 db babérlevél
  • 20 szem egészbors
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj