Felaprítjuk a szalonnát. Felkockázzuk a lilahagymát. Feldaraboljuk a nyulat.
Kisütjük a szalonnát bográcsban,hozzáadjuk a lilahagymát.
Két percig pároljuk. Rögtön hozzáadjuk a húst. Körbepirítjuk. Megfűszerezzük,hozzáadjuk a cseresznyepaprikát. Felöntjük kevés vízzel,épp,hogy ellepje.Közepes lángon,keveset kevergetve ,fedő alatt főzzük.
Közben felaprítjuk a paprikát,paradicsomoz,fokhagymát. Amikor egyszer már a zsirjára sül a nyulunk,hozzáadjuk a zöldségeket és megsózzuk.
Ráöntjük a vörösbort,a fele pirospaprikát és a házi lecsót.
Két óra főzés után hozzáadjuk a felaprított gombát.Ráöntjük a maradék pirospaprikát és ha kell sózzuk még.
Fedő nélkül,még 20-25 percig főzzük.
Tálaláskor petrezselymes, szaggatott nokedlival kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!