Vargányapörkölt

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
3.275 20
3.275 20

Finom erdei étel.

Recept

  • Elkészítés:
    A gombákat megtisztítjuk. Késsel megkapargatjuk. Megpucoljuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
    Felaprítjuk a gombát. Majd a hagymákat is.
    Felcsíkozzuk a szalonnát.
    Bográcsba tesszük a zsírt. Beletesszük a szalonnát. Megpirítjuk. Rátesszük a hagymát,sózzuk. Pár perc múlva fokhagyma. Aztán a gombát is belekeverjük. Fedő alatt 15 percet pároljuk.
    Meghintjük a majorannával és a frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a pirospaprikát. Jól elkeverjük. Hozzáadunk 1-2 dl vízzel. Éppen,hogy ellepje.
    A csípős paprikát felaprítjuk.
    Hozzákeverjük az ételhez.
    Még pár percig forraljuk.
    Nokedlival kínáljuk. Tehetünk rá tejfölt is.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 1 kg vargánya gomba
  • 2-3 szelet szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 evőkanál só
  • 10 db egész bors frissen törve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db csípős paprika.