Finom erdei étel.
Recept
- Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk. Késsel megkapargatjuk. Megpucoljuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
Felaprítjuk a gombát. Majd a hagymákat is.
Felcsíkozzuk a szalonnát.
Bográcsba tesszük a zsírt. Beletesszük a szalonnát. Megpirítjuk. Rátesszük a hagymát,sózzuk. Pár perc múlva fokhagyma. Aztán a gombát is belekeverjük. Fedő alatt 15 percet pároljuk.
Meghintjük a majorannával és a frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a pirospaprikát. Jól elkeverjük. Hozzáadunk 1-2 dl vízzel. Éppen,hogy ellepje.
A csípős paprikát felaprítjuk.
Hozzákeverjük az ételhez.
Még pár percig forraljuk.
Nokedlival kínáljuk. Tehetünk rá tejfölt is.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 4-6 főre
- 1 kg vargánya gomba
- 2-3 szelet szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál majoranna
- 1 evőkanál só
- 10 db egész bors frissen törve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 db csípős paprika.