Zöldborsófőzelék

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.166666666666667 6
4.166666666666667 6

Ásványi anyagok és vitaminok tárháza

Recept

  • A forró étolajon megfuttatjuk a zöldborsót és megsózzuk, megcukrozzuk. Meghintjük a liszttel, összekeverjük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 20 percig főzzük.
    Felengedjük a tejjel és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és forralunk rajta egyet.

Hozzávalók 4-6 1 kg főre

  • zöldborsó
  • 2 evőkanál
  • liszt
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál
  • kristálycukor
  • 1dl
  • étolaj
  • 2 dl
  • tej
  • 1 csokor
  • petrezselyem zöldje
  • 1 liter
  • víz