Opciók nyomtatása

Almás pite

Idő
Leírás

Meghámozzuk és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, közepes lángon megdinszteljük és fedő alatt hűlni hagyjuk. Az almák lehetnek sérültek is, mivel meghámozzuk és lereszeljük, így nem látszik a hibájuk.

A tészta hozzávalóit egy mély tálba öntjük, és jól eldolgozzuk., amíg el nem válik a kezünktől és az edény falától.

A tésztát kettévágjuk egyharmad, kétharmad arányban és a nagyobbik tésztát, egy kilisztezett deszkán a sütő tepsink méretére nyújtjuk.
Vékonyan meglisztezzük és feltekerjük a nyújtófára majd kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük.
A dinsztelt almát ráöntjük, elterítjük és a másik tésztát, ugyanígy kinyújtva és feltekerve, ráborítjuk.
Egy tojást felverünk és megkenjük a tetejét. Villával egyenletesen megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon, arany barnára sütjük.
A sülés kétharmadánál megfordítjuk a tepsit. Hűlni hagyjuk.
Tetszőleges méretűre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tészta
  • 20 dekagramm kristálycukor
  • 50 dekagramm liszt
  • 1 sütőpor ((csomag))
  • 15 dekagramm margarin
  • 1 darab tojás (egész)
  • 3 tojás tojás (sárgája)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál tejföl
  • Töltelék
  • 2 kilogramm alma
  • 1 zacskó vaniliás cukor
  • 1-2 evőkanál őrölt fahéj
Instructions
Kulcsszavak: alma, sütő, sütemény, cukor