Almás pite

Meghámozzuk és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, közepes lángon megdinszteljük és fedő alatt hűlni hagyjuk. Az almák lehetnek sérültek is, mivel meghámozzuk és lereszeljük, így nem látszik a hibájuk.

A tészta hozzávalóit egy mély tálba öntjük, és jól eldolgozzuk., amíg el nem válik a kezünktől és az edény falától.

A tésztát kettévágjuk egyharmad, kétharmad arányban és a nagyobbik tésztát, egy kilisztezett deszkán a sütő tepsink méretére nyújtjuk.
Vékonyan meglisztezzük és feltekerjük a nyújtófára majd kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük.
A dinsztelt almát ráöntjük, elterítjük és a másik tésztát, ugyanígy kinyújtva és feltekerve, ráborítjuk.
Egy tojást felverünk és megkenjük a tetejét. Villával egyenletesen megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon, arany barnára sütjük.
A sülés kétharmadánál megfordítjuk a tepsit. Hűlni hagyjuk.
Tetszőleges méretűre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Pin Recipe
0 Add hozzá a kedvencekhez

Tészta

Töltelék

Instructions

Videó
Ki Be

Kulcsszavak: alma, sütő, sütemény, cukor

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán