Opciók nyomtatása

Balatoni szüreti pörkölt

Csak borral a finom

Leírás
  • A zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, 5-10 perc után hozzáadjuk a szintén felaprított paprikát és paradicsomot, hozzátesszük az őrölt paprikát és 2-3 perc után a kockára vágott pörkölt húst. Egy rottyanás után sózzuk, és annyi vizet teszünk rá, amennyit főzés közben megkíván. Főzzük 20 percig.
    Ezután beletesszük a felaprított zúzát, a finomra vágott fokhagymát, és az őrölt borsot. Utána főzzük fél órát. Majd beleöntjük a darabolt gombát a 2 dl vörösbort és még fél órán át készre főzzük.

Hozzávalók 6 főre

  • 1 kg sertés lapocka
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg csirke zúza
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg sertés zsír
  • 10 dkg zöld paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • 1 evőkanál só
  • 5 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 dl vörösbor
Készítse el a videó alapján!