Csak borral a finom

Balatoni szüreti pörkölt

Difficulty:BeginnerElőkészítési idő: 30 percFőzési idő: 40 percPihenő idő: 40 percTeljes idő::1 óra 50 percAdag:4 servingsKalóriák:300 kcal Best Season:Summer

Balatoni szüreti pörkölt

  • A zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, 5-10 perc után hozzáadjuk a szintén felaprított paprikát és paradicsomot, hozzátesszük az őrölt paprikát és 2-3 perc után a kockára vágott pörkölt húst. Egy rottyanás után sózzuk, és annyi vizet teszünk rá, amennyit főzés közben megkíván. Főzzük 20 percig.
    Ezután beletesszük a felaprított zúzát, a finomra vágott fokhagymát, és az őrölt borsot. Utána főzzük fél órát. Majd beleöntjük a darabolt gombát a 2 dl vörösbort és még fél órán át készre főzzük.

Hozzávalók 6 főre

  • 1 kg sertés lapocka
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg csirke zúza
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg sertés zsír
  • 10 dkg zöld paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • 1 evőkanál só
  • 5 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 dl vörösbor
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Készítse el a videó alapján!

Videó

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán