Csak borral a finom

Balatoni szüreti pörkölt

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 30 percFőzési idő: 40 percPihenő idő: 40 percTeljes idő::1 óra 50 percAdag:4 servingsKalóriák:300 kcal Legjobb évszak:Nyár

Ingredients

    Instructions

      Balatoni szüreti pörkölt

      • A zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, 5-10 perc után hozzáadjuk a szintén felaprított paprikát és paradicsomot, hozzátesszük az őrölt paprikát és 2-3 perc után a kockára vágott pörkölt húst. Egy rottyanás után sózzuk, és annyi vizet teszünk rá, amennyit főzés közben megkíván. Főzzük 20 percig.
        Ezután beletesszük a felaprított zúzát, a finomra vágott fokhagymát, és az őrölt borsot. Utána főzzük fél órát. Majd beleöntjük a darabolt gombát a 2 dl vörösbort és még fél órán át készre főzzük.

      Hozzávalók 6 főre

      • 1 kg sertés lapocka
      • 50 dkg gomba
      • 50 dkg csirke zúza
      • 20 dkg vöröshagyma
      • 5 dkg sertés zsír
      • 10 dkg zöld paprika
      • 10 dkg paradicsom
      • 1 evőkanál őrölt piros paprika
      • 1 evőkanál só
      • 5 gerezd finomra vágott fokhagyma
      • 1 kávéskanál őrölt bors
      • 2 dl vörösbor
      Pin recept
      0 Add hozzá a kedvencekhez

      Készítse el a videó alapján!

      Videó
      Ki Be

      Megosztás

      Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

      A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

      pinit
      0 Add hozzá a kedvencekhez
      0 Add hozzá a kedvencekhez

      Ossza meg közösségi hálózatán