Opciók nyomtatása

Báránypaprikás Erdélyben

Leírás
  • A zsíron megkérgesítjük a húst, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és megsózzuk,borsozzuk.
    Ráhintjük a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük 4 dl hidegvízzel és fedő alatt 40 percig pároljuk.
    Amikor megpuhult a hús, meghintjük a liszttel és ráöntjük a tejszínt. Jól elkeverjük és felfőzzük .

    Galuskával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók 6 főre

  • 0.5 kg bárányborda vagy egyéb csontos bárányhús
  • 2 db vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions