Opciók nyomtatása

Birkacomb egészben sütve

Leírás
  • A pác hozzávalóival alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben, vagy vastag nejlon zacskóban egy éjszakára, hűvös helyre tesszük.
    A szalonna egy részével kibéleljük a sütőedény alját. A zöldségeket tetszés szerinti darabokra vágjuk és belehelyezzük.Beleöntjük a fél liter sört és erre az ágyra tesszük a pácolt combot. A megtisztított rozmaringgal és a maradék szalonnával beborítjuk. Előmelegített sütőben,lefedve,közepes-kis lángon 4 órát sütjük. 2 óra elteltével,kivesszük alóla a megsült zöldségeket és a húst fedő nélkül, tovább sütjük. Még egyszer átfordítjuk,hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.

Hozzávalók 8-10 főre

  • 1 db 3-4 kg-os birkacomb
  • 0,5 dl sör
  • 40 dkg házi füstölt szalonna
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 csokor rozmaring
  • 2 db új fokhagyma szárastól
  • 3 db paradicsom
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 dl étolaj
  • Pácoláshoz:
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál mustár
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások