Birkacomb egészben sütve
- A pác hozzávalóival alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben, vagy vastag nejlon zacskóban egy éjszakára, hűvös helyre tesszük.
A szalonna egy részével kibéleljük a sütőedény alját. A zöldségeket tetszés szerinti darabokra vágjuk és belehelyezzük.Beleöntjük a fél liter sört és erre az ágyra tesszük a pácolt combot. A megtisztított rozmaringgal és a maradék szalonnával beborítjuk. Előmelegített sütőben,lefedve,közepes-kis lángon 4 órát sütjük. 2 óra elteltével,kivesszük alóla a megsült zöldségeket és a húst fedő nélkül, tovább sütjük. Még egyszer átfordítjuk,hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.
Hozzávalók 8-10 főre
- 1 db 3-4 kg-os birkacomb
- 0,5 dl sör
- 40 dkg házi füstölt szalonna
- 30 dkg sárgarépa
- 1 csokor rozmaring
- 2 db új fokhagyma szárastól
- 3 db paradicsom
- 3 db vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 dl étolaj
- Pácoláshoz:
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál mustár
0
Add hozzá a kedvencekhez