Opciók nyomtatása

Császármorzsa

Leírás
  • A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük. A megmosott citrom héját belereszeljük. Beleütjük a 2 db tojást, hozzáöntjük a forró tejet és alaposan elkeverjük. A mazsolát pici tejben vagy vízben beáztatjuk.
    A vajat egy serpenyőben, kis lángon felolvasztjuk. Hozzáöntjük a masszát a forró vajhoz. Közepes lángon pár percig sülni hagyjuk, majd folyamatosan kevergetve összetörjük. Hozzáadjuk a leszűrt mazsolát. Ezután sokáig kevergetve, a tésztát szétnyomkodva morzsás állagúra sütjük.
    Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 púpos evőkanál kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 késhegynyi só
  • 5 dk vaj
  • Tálaláshoz:
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál barack lekvár
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions