Császármorzsa

  • A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük. A megmosott citrom héját belereszeljük. Beleütjük a 2 db tojást, hozzáöntjük a forró tejet és alaposan elkeverjük. A mazsolát pici tejben vagy vízben beáztatjuk.
    A vajat egy serpenyőben, kis lángon felolvasztjuk. Hozzáöntjük a masszát a forró vajhoz. Közepes lángon pár percig sülni hagyjuk, majd folyamatosan kevergetve összetörjük. Hozzáadjuk a leszűrt mazsolát. Ezután sokáig kevergetve, a tésztát szétnyomkodva morzsás állagúra sütjük.
    Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Hozzávalók

  • 25 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 púpos evőkanál kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 késhegynyi só
  • 5 dk vaj
  • Tálaláshoz:
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál barack lekvár
 
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán